Kontakt: 0723-506554

Mat och dryck

När det kurrar i magen

I våran meny av matupplevelser finns allt för den kräsne gormanden från äkta vedugns-gräddad surdegspizza, muurika bonanza, vin och ostprovning i en traditionell svensk matkällare med tegelvalv, romantisk italiensk trerätters middag i växthuset eller den gustavianska matsalen och icke att förglömma äkta svensk fika med sju sorters kakor och klassikern afternoon tea.

Svartbäck gård erbjuder även guidade skogspromenader där vi beroende på säsong kan hitta bär och svamp att använda i matlagning och tillredning enligt gamla traditioner.

Pizzafrossa från vedugnen - perfekt för kompisgänget eller den lilla företagskonferensen

Vedugnen i det gamla bondköket och den gamla ärvda surdegsmodern ger oss möjlighet att bjuda på de mest läckra pizzor man kan tänka sig. Meny finns här.

130 SEK per person

Muurika bonanza för aktiva dagar utomhus

Som tillval till utflykten, efter cykelturen eller bara som avslutning på en lång dag tänder vi brasan och förbereder för muurika bonanza där allt tillagas på stekhällen och äts ute i det fria.

250 SEK per person

Apperetivo - vin och ostprovning

Vin och ostprovning i en traditionell svensk matkällare med tegelvalv. Eller varför inte bara börja kvällen i valvet för en aperetivo innan middagen. 

350 SEK per person

Romantisk middag i växthuset

Perfekt för par som har något speciellt att fira är att boka en trerätters italiensk middag i växthuset. 

870 SEK per person

Boka middag, fika, picknick eller kock på plats 

Avsluta din skidtur, skogspromenad eller fisketur med mys framför brasan och kanske middag i den gustavianska matsalen. På gården har vi grillmöjligheter och kan erbjuda er en muurika-upplevelse i det gamla hönshuset med fårskinnsfällar och varma drycker. Gårdens specialité är varm äppelmust spetsad med hemlig kryddblandning.

Eller så vill du ha en färdig picknick för utflykten eller bara komma förbi gården för ett trevlig middag.